Noaptea e pe sfârşite; ziua este aproape. Să lepădăm dar lucrurile întunericului şi să ne îmbrăcăm cu armele luminii!

(Rom,.13, 12)

Cutremurile din ultimul timp, semne ale sfarsitului?


Cutremurele, ca și alte cataclisme naturale sunt un semn că planeta aceasta nu este bună. Afirmația este adevărată și pentru evoluționiști și pentru creaționiști. Din punct de vedere evoluționist, o planetă care se presupune că a obținut în miliarde de ani condițiile necesare susținerii vieții distruge viața deopotrivă. Din punct de vedere creaționist, dezastrele sunt semne că răul este instalat în lumea noastră. De asemenea, aceste semne amintesc că istoria planetei, așa cum este ea, trebuie să se încheie. În sensul acesta, Paulien are dreptate. Acest tip de semne ale timpului sunt menite să stimuleze dorința noastră de a descoperi cum plănuiește Dumnezeu să celebreze viața pe o planetă refăcută.

În timp ce dezastrele naturale nu sunt semne precise ale sfârşitului sau ale revenirii lui Iisus, există totuşi un semn major (Evanghelia aceasta a Împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul - Matei 24: 14). În plus, trebuie spus că Apocalipsa (11:13,19; 16:16-21) prezice, exact înaintea revenirii lui Iisus, un cutremur care va zgudui toate continentele.


Este ușor de văzut în Matei 24 un proces și o acumulare. Sfârșitul nu va fi atunci... începutul durerilor... atunci... atunci... cine va răbda până la sfârșit... atunci va veni sfârșitul... toate aceste lucruri. Poate fi identificată și o notă de acutizare a forței, impactului și tragismului unor evenimente și de precipitare a lor: un necaz așa de mare cum n-a fost și nici nu va mai fi... dacă zilele acelea n-ar fi fost scurtate... îndată după aceea...


În final, există și permisiunea de a specula cu privire la timp - să știți că Fiul Omului este aproape - dar NUMAI când vor fi văzute toate aceste lucruri. Revenirea lui Iisus și sfârșitul lumii vor putea fi considerate la uși după ce vor fi împlinite toate semnele prezentate de Iisus.


Accentul principal nu ar trebui pus pe elementele din lumea naturală, ci pe dimensiunile spirituale ale lumii”, afirmă și dr. Ekkehardt Mueller, expert în Apocalipsa, într-un interviu publicat în revista Semnele timpului, ediția tipărită din martie 2011.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

multumesc

Acatiste

Acatiste speciale

Acatistul Maicii Domnului Vindecatoarea de cancer

Acatistul Maicii Domnului - la icoana sporirea mintii