Noaptea e pe sfârşite; ziua este aproape. Să lepădăm dar lucrurile întunericului şi să ne îmbrăcăm cu armele luminii!

(Rom,.13, 12)

Previziuni ale oamenilor de stiinta cu privire la virusul H1N1


  • Oamenii de ştiinţă şi-au exprimat şi îngrijorarea cu privire la posibilitatea ca H1N1 să se combine cu H5N1, rezultând un super-virus, care să se răspândească cu uşurinţă de la om la om.
  • Acest fapt este însă improbabil, având în vedere că virusul H5N1 există de aproape zece ani şi până acum nu s-a combinat cu alţi viruşi gripali. Mulţi savanţi s-au aşteptat ca H5N1 să provoace o pandemie, dar acum se pare că aceasta a fost o greşeală. Nu înseamnă însă că H5N1 sau o altă tulpină derivată din acesta, nu ar putea face asta în viitor. Problema este că nimeni nu poate prezice asta.
  • În 2003, renumitul virusolog Robert Webster a publicat un articol intitulat "The world is teetering on the edge of a pandemic that could kill a large fraction of the human population" (Lumea se află în pragul unei pandemii care ar putea ucide o mare parte a populaţiei umane) în American Scientist. Cât de adevărate erau aceste „predicţii” ştim astăzi: 421 de cazuri confirmate de infectare cu H5N1, din care 257 de decese. Într-adevăr, rata de infectare este mai mare decât în cazul lui H5N1. Dar să nu uităm de anul 1976, în SUA, când în urma unui singur caz suspect de gripă porcină, soldat cu decesul victimei, 40 de milioane de americani au fost inoculaţi cu vaccin antigripal, unii murind tocmai din cauza vaccinului.[2]. Anual, numai în SUA, 200.000 de oameni sunt spitalizaţi cu afecţiuni gripale, din care aproximativ 36.000 sunt ucişi de gripă. Global, într-un an pandemic, 90 de milioane contractează diverse forme ale gripei sezonale, 865.000 sunt spitalizaţi şi 209.000 mor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

multumesc

Acatiste

Acatiste speciale

Acatistul Maicii Domnului Vindecatoarea de cancer

Acatistul Maicii Domnului - la icoana sporirea mintii