Noaptea e pe sfârşite; ziua este aproape. Să lepădăm dar lucrurile întunericului şi să ne îmbrăcăm cu armele luminii!

(Rom,.13, 12)

Jumatate din populatia lumii ar putea contracta gripa porcina


Agentia de sanatate a Uniunii Europene a estimat ca, teoretic, in caz de pandemie de gripa porcina, pana la jumatate din populatia lumii ar putea contracta boala. In plus, Franta, China si Coreea de Sud confirma primele cazuri de gripa porcina, in timp ce Mexicul a estimat ca numarul victimelor ar putea fi mai mic decat cel anuntat initial.
Agentia de sanatate a Uniunii Europene si-a bazat estimarile pe ceea ce s-a intamplat in timpul celor trei pandemii din secolul XX : intre 25% si 30% dintre oameni s-au imbolnavit de gripa spaniola in 1918, de gripa asiatica in 1957 si de gripa Hong Kong in 1968."Multi vor fi afectati, iar circa o treime nu va avea simptome (...) Multi nu vor prezenta decat simptome slabe. O mica proportie va avea simptome mai grave (...). O proportie foarte mica va muri, in general in urma unor complicatii", a declarat Angus Nicoll, care conduce programul consacrat gripei din cadrul Centrului european pentru controlul maladiilor, cu sediul la Stockholm. Franta, China si Coreea de Sud confirma primele cazuri de gripa porcina
Gripa provocata de virusul H1N1 si-a facut oficial aparitia in Asia, cu un prim caz confirmat vineri in China si un altul sambata in Coreea de Sud.
O calugarita in varsta de 51 de ani, care s-a intors duminica trecuta din Mexic si fusese plasata in carantina de marti, a contractat virusul. Este primul caz de gripa de tip A (H1N1) confirmat in Corea de Sud. Anuntul intervine dupa ce in ajun a fost confirmat in Asia un prim caz de contaminare cu virusul gripei porcine. Este vorba despre un mexican care a sosit la Hong Kong via Shanghai. Ca urmare a acestei confirmari, China a decis sa suspende zborurile intre Mexic si Shanghai. Franta a inregistrat primele sale doua cazuri confirmate de gripa porcina, a declarat ministrul sanatatii, citat de AFP.Mexicul anunta un bilant mai mic al deceselor Numarul deceselor din Mexic suspectate ca ar fi fost cauzate de noul virus gripal N1H1 este de 101 si nu de 176, cum se considera pana in prezent, potrivit celei mai recente estimari a expertilor din domeniul sanatatii.Ministrul Jose Angel Cordova a explicat ca testele efectuate pe esantioanele prelevate de la oameni care au murit in ultimele saptamani in urma unor accese anormale de febra s-au dovedit negative la noul virus de gripa. El a spus ca 16 decese au fost confirmate ca fiind cauzate de H1N1, iar testele asupra altor 85 de victime sunt inca in curs de desfasurare.Cordova a spus intr-o conferinta de presa ca din 159 de cazuri in care existau suspiciuni de gripa porcina, testele au aratat ca 58 de victime au murit din alte cauze, prin urmare au fost eliminate din total.In total, a spus ministrul Cordova, Mexicul numara in prezent 397 de cazuri in care gripa H1N1 a fost confirmata, dintre care 381 de pacienti fie s-au restabilit complet, fie sunt sub tratament antiviral.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

multumesc

Acatiste

Acatiste speciale

Acatistul Maicii Domnului Vindecatoarea de cancer

Acatistul Maicii Domnului - la icoana sporirea mintii