Noaptea e pe sfârşite; ziua este aproape. Să lepădăm dar lucrurile întunericului şi să ne îmbrăcăm cu armele luminii!

(Rom,.13, 12)

"Gripa porcina este o actiune diabolica de PR"

Fostul presedinte al Agentiei Nationale de Comunicatii, Liviu Nistoran, scrie pe blogul sau ca isteriile produse de gripa porcina si cea aviara sunt de fapt actiuni "diabolice" de PR ale unor companii farmaceutice.

De asemenea, el le considera actiuni inspirate din tehnicile de razboi imagologic.

Nistoran completeaza ca lucrurile esentiale despre gripa provocata de H1N1 nu au fost mentionate de "Ministrul Ferari", adica ministrul sanatatii, Ion Bazac.

El mai explica faptul ca acest tip de gripa este sever, insa nu incurabil, iar decesele cauzate doar de lipsa tratamentului au avut loc doar in capitala Mexicului, tara unde majoritatea locuitorilor traiesc in conditii precare.

"Cu cateva exceptii, decesele din anul acesta s-au inregistrat in Mexico City, capitala unei superbe dictaturi de dreapta, un oras de aprox 22 mil. de locuitori (cat Romania), dintre care 90% traiesc in bidonviluri in conditii mai mult decat precare", arata fostul deputat PD, completand ca in Europa nu s-a inregistrat nici un deces provocat de H1N1. In schimb, primul
deces cauzat de H1N1 s-a inregistrat in SUA in anul …1976, anunta www.nistoran.ro

De asemenea, el subliniaza ca in presa americana nu prea se pomeneste de "pandemia secolului", tocmai pentru a nu alimenta o isterie generala.

In privinta evolutiei gripei porcine in Romania, directorul Institutului Boli Infectioase "Matei Bals" din Capitala, Adrian Streinu-Cercel, a anuntat vineri ca virusul noii gripe si-a schimbat senzorialitatea cu privire la raspandirea bolii si ca el se transmite la cald".

"Noi stim ca virusul gripal poate, in general, sa-si dezvolte virulenta prin transmitere de la om la om. Speram sa nu se intample asta", a precizat Cercel.

El a completat ca starea celor trei pacienti diagnosticati cu gripa porcina este buna, dar sunt in continuare in spital. Directorul de la "Matei Bals" a spus ca persoanele care s-au aflat in legatura stransa cu cei trei pacienti sunt izolati la domiciliu si se afla sub supraveghere medicala.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

multumesc

Acatiste

Acatiste speciale

Acatistul Maicii Domnului Vindecatoarea de cancer

Acatistul Maicii Domnului - la icoana sporirea mintii