Noaptea e pe sfârşite; ziua este aproape. Să lepădăm dar lucrurile întunericului şi să ne îmbrăcăm cu armele luminii!

(Rom,.13, 12)

Ce este convertirea?


Convertirea este

Procesul nasteri din nou se aseamana cu transformarea unei omizi intr-un future frumos.Intocmai cum omida se inchide in cocon,pentru ca ulterior sa iasa un future,asa si omul moare fata de sine pentru ca sa se nasca din nou ca un copil al lui Dumnezeu.Aceasta schimbare radicala o putem numi,intr-adevar ,convertire.

Dar convertirea inseamna mai mult decit o schimbare de personalitate sau obiceiuri-este o schimbare a inimii si a naturii umane.Fara schimbare nu se poate vorbi de convertire; convertirea depinde de alegerea constienta de a-I permite lui Dumnezeu sa lucreze.

Pocaita inseamna schimbarea mintii si a conduitei ,precum si urirea pacatulul savitsit.Aceasta se concretizeaza prin renuntarea la lume si rastignirea firii pentru a-L urma pe Dumnezeu.Asa cum viata lui Avraam sau a lui Rahav a dovedit credinta lor in Dumnezeu,la fel este cu oricine crede in El.Credinta si pocainta preced convertirea; ele o determina.

Se zice pe buna dreptate ; Cu cit imi recunosc mai mult pacatosenia, cu atit mai exstraordinara este convertirea.Convertirea incepe cu alegerea deliberate a omului de a renunta la pacat si la firea lui pacatoasa si cu credinta in harul mingiietor al Domnului Isus Hristos.Ea implica o schimbare a cailor omului,o intoarcere de la slujirea diavolului la slujirea lui Dumnezeu in sfintenie si cu toata curatia.
Convertirea implica o dedicatie totala fata de Domnul Isus Hristossa-I permitem zilnic harului lui Dumnezeu sa ne curete si sa ne sfinteasca viata.Convertirea aduce pace adinca in suflet,lucruri ce ramin chiar si dupa ce emotiile si
sentimentele dispar.
Convertirea se reflecta intr-o viata continua de pocainta ,nu doar intr-o marturie verbal
.

Este usor pentru unii oamenii sa marturiseasca verbal fara sa fi trait o convertire autentica.Este mai usor sa te bazezi pe o marturie frumoasa pentru Hristos decit sa regret sincer pentru pacatele infaptuite. Pentru unii, nadejdea mintuirii o da anumite binecuvintari sau o calauzire speciala a lui Dumnezeu in viata lor,dar ei cunosc foarte putin sau chiar nimic despre pocainta adevarata ori nasterea din nou.
Apoi mai sunt altii care pretind ca sunt mintuiti si convertiti fara sa aiba frica de Dumnezeu in inima lor.O marturie autentica a harului lui Dumnezeu in viata cuiva trebuie sa se armonizeze intotdeauna o vointa predata si o ascultare deplina de voia revelata a lui Dumnezeu.Astazi multi se multumesc doar cu marturia unei peroane ,fara ca aceasta marturie sa fie confirmata de o viata schimbata.
Adevarata convertire este dovedita printr-o viata de pocainta reala , de supunere si ascultare a voii Domnului. Noteaza citeva versete ce se refera la convertire;



- Matei 18-3
- Fapte 3-19

- Luca 22-32
- Psalmul 19-7
- Iacov 5-20.


Fara o convertire adevarata ,Duhul Sfint nu poate locui intr-o persoana;asadar ;ea nu poate avea biruinta asupra pacatului.De asemenea ,fara pocainta si intoarcere ,supunere si ascultare de bunavoie vor parea o povara.Fara convertire nu exista pace autentica,siguranta si credinta .Convertirea este necesara pentru obtinerea calitatii de membru in biserica credinciosilor.
Tineretea este perioada cea mai prielnica a vietii pentru intoarcerea la Domnul .Este timpul cind au fost savirsite mai putine pacate , si deci mai putine pacate pentru care sa te pocaiesti , mai putine greseli de corectat , si mai putine obiceiuri pacatoase de biruit.
Tinerii care se convertesc pot trai o viata de slujire pentru Gloria Lui.Ei pot auzi si discerne mai usor Duhul Domnului.Multi oameni care se impotrivesc chemarii Duhului in tineretea lor nu mai raspund niciodata acesteia mai tirziu in viata.
Fie ca tinerii nostrii sa vina la Domnul din tineretea lor, sa treaca de la copilarie la responsabilitatea, fara sa cunoasca toate faptele teribile robii a pacatului si a mortii.Fie ca ei sa se bucure de partasia crestina a sfintilor.
Daca nu va veti intoarce la Dumnezeu …cu nici un chip nu veti intra in Imparatia cerurilor. Matei 18:3

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

multumesc

Acatiste

Acatiste speciale

Acatistul Maicii Domnului Vindecatoarea de cancer

Acatistul Maicii Domnului - la icoana sporirea mintii