Noaptea e pe sfârşite; ziua este aproape. Să lepădăm dar lucrurile întunericului şi să ne îmbrăcăm cu armele luminii!

(Rom,.13, 12)

Copiii in Vechiul Testament. Citate scripturistice vechi-testamentare


"Acesta iti va fi bucurie si hranitor la batranetile tale, caci l-a nascut nora ta, care este mai buna pentru tine decat sapte fii". (Rut. 4,15)

"Caci Domnul cearta pe cel pe care-l iubeste si ca un parinte pedepseste pe feciorul care ii este drag." (Pilde 3,12)

"Cine cruta toiagul sau isi uraste copilul, iar cel care il iubeste il cearta la vreme." (Pilde 13, 24)

"Copiii lor zburda ca oile si odraslele lor dantuiesc imprejur." (Iov 21,11)

"Copilul se da pe fata din lucrarile lui, daca purtarea lui este fara prihana si dreapta." (Pilde 20,11)

"Cununa batranilor sunt nepotii, iar marirea fiilor sunt parintii lor." (Pilde 17, 6)

"Deprinde pe tanar cu purtarea pe care trebuie s-o aiba; chiar cand va imbatrani nu se va abate de la ea." (Pilde 22, 6)

"Din gura pruncilor si a celor ce sug ai savarsit lauda, pentru vrajmasii Tai, ca sa amutesti pe vrajmas si pe razbunator." (Ps. 8, 2)

"Doamne, desparte-ma de oamenii acestei lumi, ce-si iau partea in viata, caci s-a umplut pantecele lor de bunatatile Tale; saturatu-s-au fiii lor si au lasat ramasitele pruncilor." (Ps. 16,14)

"Domnul este indelung-rabdator, mult-indurat si adevarat, iertand faradelegile, greselile si pacatele si nelasand nepedepsit, ci pedepseste nelegiuirile parintilor in copii pana la al treilea si al patrulea neam." (Num. 14, 8)

"Femeia ta ca o vie roditoare, in laturile casei tale; fiii tai ca niste vlastare tinere de maslin, imprejurul mesei tale." (Ps. 127, 3)

"Iar mila Domnului din veac in veac spre cei ce se tem de Dansul, si dreptatea Lui spre fiii fiilor, spre cei ce pazesc legamantul Lui." (Ps. 102,17-18)

"Iata eu si pruncii pe care mi i-a dat Dumnezeu spre semne si minuni in Israel, din partea Domnului Savaot, Care locuieste in Muntele Sionului!" (Isaia 8,18)

"In ce chip miluieste tatal pe fii, asa a miluit Domnul pe cei ce se tem de El." (Ps. 102,13)

"Intoarceti-va, copii razvratiti, si Eu voi vindeca neascultarea voastra! Ziceti: Iata venim la Tine, ca Tu esti Domnul Dumnezeul nostru." (Ieremia 3, 22)

"Intoarceti-va, voi copii cazuti de la credinta, zice Domnul, ca M-am unit cu voi si va voi lua cate unul de cetate si cate doi de semintie si va voi aduce in Sion!" (Ieremia 3,14)

"Mai de pret este un copil sarman si intelept decat un rege batran si nebun, care nu mai este in stare sa asculte de sfaturi." (Eccles. 4,13)

"Nu, copiii mei, nu este buna vestea ce o aud eu despre voi; nu mai faceti asa, caci nu este buna vestea care o aud eu; voi razvratiti poporul Domnului." (I Regi 2, 24)

"Nu cruta pe feciorul tau de pedeapsa; chiar daca il lovesti cu varga, nu moare." (Pilde 23,13)

"Nu se vor trudi in zadar si nu vor naste feciori pentru moarte fara de vreme, ca ei vor fi un neam binecuvantat de Domnul si impreuna cu ei si odraslele lor." (Isaia 65, 23)

"Pana si copiii imi arata dispret; cand ma scol, vorbesc pe seama mea." (Iov 19,18)

"Pentru ca ei sunt un popor de razvratiti, feciori mincinosi, care nu voiesc sa asculte de legea Domnului." (Isaia 30, 9)

"Pentru ce spuneti voi in tara lui Israel pilda aceasta si ziceti: Parintii au mancat agurida si copiilor li s-au strepezit dintii?" (Iezechiel 18, 2)

"Sa invatati acestea si pe fiii vostri, graind de ele cand sedeti acasa si cand mergeti pe cale, cand va culcati si cand va sculati." (Deut. 11,19)

"Sa nu te inchini lor, nici sa le slujesti, caci Eu, Domnul Dumnezeul tau, sunt Dumnezeu zelos, Care pedepseste vina parintilor in copii pana la al treilea si al patrulea neam pentru cei ce Ma urasc." (Deut. 5, 9)

"Varga si certarea aduc intelepciune, iar tanarul care este lasat (in voia apucaturilor lui) face rusine maicii sale." (Pilde 29,15)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

multumesc

Acatiste

Acatiste speciale

Acatistul Maicii Domnului Vindecatoarea de cancer

Acatistul Maicii Domnului - la icoana sporirea mintii