Noaptea e pe sfârşite; ziua este aproape. Să lepădăm dar lucrurile întunericului şi să ne îmbrăcăm cu armele luminii!

(Rom,.13, 12)

Schimbarile Climatice si Influenta Lor Asupra Mediului


Omul a intervenit în tulburarea unui echilibru delicat ce a generat schimbările climatice la masă planetară afectând deopotrivă,om şi natură.Protecţia mediului ambiental constituie o problemă majoră a societăţii contemporane.A cunoaşte modalităţile în care activitatea umană influenţează ecosistemele naturale,este de strictă actualitate,fapt impus îndeosebi de implicaţiile nefaste ale deteriorării mediului asupra calităţii vieţii oamenilor. Traim intr-o lume interdependenta si nu putem pretinde ,ca faptele noastre nu au impact asupra celorlalti,asupra a toate cate sunt.Cunoscând vom putea combate !
Schimbarea climei este o problema globala si totusi fiecare dintre noi are puterera de a face o diferenta. Chiar micile schimbari ale comportamentului nostru zilnic pot preveni emisiile de gaze cu efect de sera fara a afecta calitatea vieţii noastre. De fapt facand astfel,chiar economisim bani. Noi putem controla schimbarile climatice si putem promite sa devenim cetateni responsabili reducand emisiile de bioxid de carbon prin mici schimbari in comportamentul nostru de zi cu zi.
Schimbarea climatică e la uşa. Îi resimţim toţi din ce în ce mai mult efectele. Furtunile şi inundaţiile sunt din ce in ce mai frecvente, iarna este mai caldă, este mai puţină zăpadă şi mai multă ploaie. Primăvara, apariţia florilor şi întoarcerea pasărilor migratoare se face mai devreme.
Aceste semne arată accelerarea schimbării climatice, care se cheamă de asemenea încălzire globală planetară.
Dacă nu facem nimic, punem planeta noastră în pericol şi riscăm să pierdem ce ar trebui sa meargă de la sine. Schimbarea climatului antropogen este una dintre cele mai grave provocări ale mediului cu care se confruntă omenirea în prezent. Climatul global se modifică deja şi conform Tabloului Internaţional de Modificare a Climei a ONU, curentul de încălzire care a fost observat de-a lungul ultimilor 50 de ani se datorează în mare măsură activităţii umane. Creşterea temperaturii medii pe glob poate afecta nivelul precipitaţiilor şi direcţia vânturilor, poate schimba zonele climaterice şi poate duce la creşterea nivelului oceanelor. Schimbările de o asemenea amploare ar putea avea un efect devastator asupra ecosistemelor naturale, precum şi asupra societăţii umane. Consumul de substanţe chimice a crescut exponenţial în ultimii 50 de ani, iar acestea fac în prezent parte integrantă din toate tipurile de produse şi procese de producţie. Substanţele chimice se răspândesc la distanţe mari, atât ca urmare a comerţului cu mărfuri, cât şi datorită vânturilor şi curenţilor oceanici.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

multumesc

Acatiste

Acatiste speciale

Acatistul Maicii Domnului Vindecatoarea de cancer

Acatistul Maicii Domnului - la icoana sporirea mintii