Oriunde ajung italienii , primul lucru la care se gandesc este mancarea. Retele traditionale din miel , dar si iepure , alterneza cu ouale fierte , "antipasto" (incluzand carnati uscati si branza proaspata) si , desigur , pastele.Deserturile populare de Pasti cuprind "pastiera" , o placinta din grau , " migliaccio" , o prajitura cu spaghetti , si "colomba" , o prajitura in forma de porumbel cu glazura si migdale.
Duminica de Pasti in Italia
Publicat de
pavel
on luni, 25 aprilie 2011
Sarbatoarea "Pasqua" (Pastele) este cu atat mai frumoasa pe taramul italian cu cat poti sa o petreci dupa chipul si asemanarea ta. O zicala specifica italienilor este "Natale con i tuoi, Pasqua con chi vuoi" , sau "Craciunul impreuna cu familia , Pastele alaturi de cine iti doresti" .Gratie acestei principiu, multi dintre italieni pleaca in vacanta cu ocazia sfintei saptamani , indreptandu-se catre munti ori plajele abia deschise .Locuri din zona sudica , precum Capri, Ischia si Sicilia , prilejuiesc un varf de sezon cu prilejul Pastilor.
Oriunde ajung italienii , primul lucru la care se gandesc este mancarea. Retele traditionale din miel , dar si iepure , alterneza cu ouale fierte , "antipasto" (incluzand carnati uscati si branza proaspata) si , desigur , pastele.Deserturile populare de Pasti cuprind "pastiera" , o placinta din grau , " migliaccio" , o prajitura cu spaghetti , si "colomba" , o prajitura in forma de porumbel cu glazura si migdale.
Oriunde ajung italienii , primul lucru la care se gandesc este mancarea. Retele traditionale din miel , dar si iepure , alterneza cu ouale fierte , "antipasto" (incluzand carnati uscati si branza proaspata) si , desigur , pastele.Deserturile populare de Pasti cuprind "pastiera" , o placinta din grau , " migliaccio" , o prajitura cu spaghetti , si "colomba" , o prajitura in forma de porumbel cu glazura si migdale.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
multumesc